Citat om wiki

Citat om wiki

17 mars 2010

Essä inlämning ett

Min essä om wiki går att hämta här

3 kommentarer:

  1. Jag saknar en frågeställning i rubriken av din essä, typ "wikis, hur fungerar det ur användarperspektiv?" eller "wikis, kan användaren lita på det?", eller använd grundfrågan som du ställer i essän på sid 3.

    Det finns gott om stavfel och särskrivningar i din essä, men jag antar att du kommer att rätta till dem inför den slugiltiga variant. Kolla särskilt om det är tio ögon eller tio par ögon t ex (Klobas)...

    Tyvärr måste jag tråka med att referenserna är felskrivna också... både som hänvisningar i text (författares efternamn årtal, s. xx-xx) och likaledes i källförteckningen. I litteratur ska du ju ha med boktitel, bokförlag osv. det saknas ju på Jim Giles... Likadant på elektroniskt, det saknas vilket sökord du använt osv på wikipedia. Datumet då du hittade artiklarana elektroniskt ska ju vara inom []. Är det något man fått lära sig i kursen så är det ju hur man refererar enligt Harvard, kan man få MVG i företeelsen, tro ;-)?

    Att du delat in källförteckning är bra, genom att separera faktainput med böcker, vetenskaplig artikel och internetbaserade källor.

    Informationsmässigt tycker jag du har fått med det primära, jag saknar kanske lite struktur. Snygga upp essän eller snarare gör den överskådligare med fetade intron i styckena eller lägg till tydligare underrubriker.

    För övrigt tycker jag som sagt du har fått in det mesta informationsmässigt, kanske du skulle utveckla tydligare dina egna åsikter kontra inhämtad information, göra det tydligare vilket som är vilket, strukturera upp helt enkelt.

    Jag själv söker ofta info på Wikipedia, med förlitar mig inte helt på dess innehåll. Men den är ett bra komplement till andra källor och den håller sig faktiskt väldigt aktuell inom de flesta ämnen, i förhållande till andra källor tack vare att det är "folket" som uppdaterar den... (Gullbrandsen 2010, s. 19)

    Gullbrandsson, Lennart (2008-2010) Så fungerar Wikipedia [Elektronisk] Hexa Förlag. Sverige. Tillgänglig. Wikimedia.org [2010-03-22]

    < http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/63/S%C3%A5_fungerar_Wikipedia.pdf >
    (länken inte nödvändig men lägger in den ändå).

    mvh ingrid guillermo, ingrita.bloggspace.se

    SvaraRadera
  2. Du behöver titta över dina referenser både i den löpande texten och i listan.

    Queensland University föreslår t.ex. att referensen till din vetenskapliga artikel skall skrivas (snabbsökt på Google)

    Duffy, Peter D. and Bruns, Axel (2006) The Use of Blogs, Wikis and RSS in Education: A Conversation of Possibilities. In: Online Learning and Teaching Conference 2006, 26 Sep. 2006, Brisbane.

    och så lägga till elektronisk och tillgänglig etc.

    Fundera också på till din slutliga essä om du kan skriva om wikis som verktyg för Wikipedia och sedan generalisera att det gäller för wikis i allmänhet.

    SvaraRadera
  3. Hej Malin

    Här kommer mina kommentarer på din essä
    Du har en tydlig disposition på din essä vilket gör den lättläst och lätt att följa. Inledningen är bra där du ger en bakgrund till begreppet och förklarar för de som inte är insatta. Syftet/frågeställningen skulle kunna snävas till ytterligare och göras tydligare. Nu har du 5 frågeställningar vilket känns övermäktigt för en sådan kort essä. Dessutom börjar du frågeställningen med ”Man kan då ställa sig frågan..” Att ha en mycket tydlig frågeställning är viktigt eftersom det är detta som ger läsaren en bild av helheten och för att uppnå stringens (koppling mellan frågeställning och slutsats) (Bell, 2007). Jag rekommenderar att du använder frågan som startar teoriavsnittet, Wiki, till frågeställning och motiverar den.


    Dina referenser är inte korrekta enligt Harvardsystemet. I löptexten använder man efternamn och årtal enbart. Din källförteckning är heller inte komplett. (Högskolan i Borås, 2009)

    Källor:
    Bell, Judith (2007). Introduktion till forskningsmetodik. 4:e upplagan. Danmark: Studentlitteratur


    Högskolan i Borås (2009). Guide till Harvardsystemet. [Elektronisk: webbsida] Tillgänglig: http://www.hb.se/wps/portal/blr/harvard (2010-03-22)

    SvaraRadera